Goldmine Standard

De Vinyl Garage gebruikt de zogenaamde "Goldmine Standard" om de conditie van de tweedehands platen te bepalen. Hieronder worden de afkortingen die we hiervoor gebruiken toegelicht. Alle tweedehands platen (zowel media als hoes) in de webshop hebben we een waardering gegeven op basis van onderstaande beschrijvingen. Het waarderen van de platen blijft mensenwerk. We proberen dit zo correct mogelijk te doen, maar het kan zijn dat de kwaliteit van de plaat niet overeenkomt met onderstaande beschrijvingen. Als u niet tevreden bent, neem dan gerust even contact met ons op. 
NM or M- (NEAR MINT): Dit is de hoogste graad die we toekennen aan een geopende, gespeelde plaat. Het vinyl is zonder fouten, helder en glimmend. De plaat moet gespeeld kunnen worden zonder bijkomend geruis. Het label is helder, schoon en zonder visuele beschadigingen. De hoes vertoont geen tekenen van slijtage, ziet er uit als bijna nieuw.

VG+ (VERY GOOD PLUS): De plaat vertoont sporen van gebruik, kleine krasjes, maar met minimaal effect op de kwaliteit van het geluid. Het vinyl ziet er nog steeds goed uit, het label kan kleine imperfecties vertonen, maar nog steeds schoon. Dit zijn de LP’s die gebruikt zijn maar goed onderhouden. Bij hoezen zijn er sporen van slijtage zichtbaar (vaak langs de randen), maar de hoezen verkeren wel in een goede staat. Er kan een plekje van een prijssticker op de hoes zichtbaar zijn, een klein geschreven naam, of een knipje in de hoes ( Bij Amerikaanse Cut-out lp’s).

VG (VERY GOOD): Het vinyl heeft duidelijke krasjes die ruis of lichte kraak kunnen geven, maar de muziek niet overstemmen. Meestal is deze ruis het duidelijkst hoorbaar bij rustige stukken in de muziek. De plaat mag niet overslaan. Het vinyl kan wat flets ogen. Het label en de hoes kunnen kleine scheurtjes, plakbandrestjes of handschrift bevatten etc. bevatten, maar nog steeds acceptabel.

Good (G), Good Plus (G+): Duidelijk gespeeld, flets en grijsgekleurd vinyl met diepere krasjes die afleidende geluiden maken tijdens het spelen (kraken etc.) De plaat speelt nog steeds zonder over te slaan, maar verkeert in een zeer matige staat. Het label kan duidelijk beschadigingen vertonen. De hoes  verkeert  in een slechte staat, met duidelijke slijtage of scheurtjes.